Jdi na obsah Jdi na menu
 


Juan Pablo Raba

16. 4. 2013

Narodil se 14.1.1977 v Bogotě. Sám o sobě říká, že vede kočovný život. Narodil se v Kolumbii, pak žil dlouhá léta ve Španělsku, Argentině a Venezuele. Jako malý byl samotář s málo přáteli. Na rozdíl od postav, které často ztvárňuje, je klidný typ pozorovatele, který o věcech dlouze přemýšlí a rozhoduje se s chladnou hlavou.

Předtím než se rozhodl věnovat herectví, přivydělával si při studiu v barech nebo jako vedoucí restaurace. Po maturitě začal studovat reklamu, ale brzy poznal, že to není to, co by chtěl v budoucnu dělat a odjel do Argentiny, kde se stal členem posádky závodní plachetnice. V této době nevěděl, co vlastně od života chce a jakým směrem se má dát. Pomohla mu až kniha Alchymista (pozn. to je super knížka od Brazilce Paola Coelha, vřele doporučuju :)),  která ho přesvědčila, že v životě se má dávat i na tušení.

Později se vrátil zpět do Kolumbie, kde navázal na svoji kariéru modela z minulých let. Přihlásil se také na konkurz na místo moderátora televize Caracol de Colombia. Neuspěl, ale bylo mu doporučeno studium herectví.

Juan Pablo ale nadále neuvažoval o práci herce. K tomu ho přivedla náhoda, když šel s jednou svojí kamarádkou na hodinu herectví, aby jí pomohl jako partner v dialogu. Jeho představení viděl uznávaný kolumbijský profesor Edgardo Román, který ho varoval, aby nepromarnil svůj talent a uvažoval o herecké dráze. Brzy na to získal roli v telenovele Amor en forma.

Poté přišla nabídka na slavnou kolumbijskou telenovelu Por qué diablos?, kterou ale nemohl přijmout. A tak další šanci dostal v telenovele La reina de Queens. Současně s prací na tomto seriálu, vystupoval v divadelní hře Crónica de una muerte anunciada. Další roli získal v telenovele Viva la Pepa, kde se objevil po boku Catherine Correia.

Ztělesnil zde mladého policistu Luise Angela Perdomo. Sám říká, že se mu role velmi líbila, protože jeho hrdina byl dobrý nezkažený člověk, hledající pravdu, zamilovaný a ve věcech lásky vášnivý ale i těžkopádný. Hrál i v telenovele La niña de mis ojos, v u nás vysílané Mi gorda Bella a nově i v  Estrambotica Anastasia, další telenovela, kde si zahrál je Luciina tajemství.

V roce 2003 se oženil s novinářkou Paolou Quintes, v roce 2007 se však rozvedli. Poté prožil roční vztah s herečkou Marjorie de Sousa. Nyní je ženatý s herečkou Monicou Fonseca, se kterou má syna Joaquina, který se narodil 19.7.2012.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář